Filmen om oss

11 juni 2018

Vill du veta mer om vilka vi är, vår verksamhet och hur vi jobbar i ByggDialog? Spana in filmen om oss.

Vill du jobba med oss och bli en del av ett företag där alla jobbar tillsammans? Då vill vi gärna få en chans att lära känna dig. Just nu söker vi fler medarbetare som vill vara med och bidra till samhällsutvecklingen och en mer öppen, ärlig och trygg byggbransch. Välkommen att söka något av våra lediga jobb, eller skicka in en spontan intresseanmälan. Mer information hittar du under fliken Jobba här.

På vår Youtube-kanal hittar du fler filmer från vår verksamhet.

Utvecklingsorienterad Inköpschef till ByggDialog

1 juni 2018

Brinner du för att göra goda affärer och vill vara med och skapa samhällsnytta och hållbara lösningar för våra kunder och medborgare i ett expansivt och modernt byggföretag? ByggDialog har en stark tillväxt och omsatte förra året drygt 1 miljard SEK. Inköpsarbetet i företaget står för en betydande del av vår omsättning. Nu söker vi en inköpschef som vill vara med och utveckla och driva vårt inköpsarbete framåt, en strategiskt viktig funktion och avgörande för vår fortsatta framgång.

Rekrytering inköpschef ByggDialog

Som inköpschef är du ansvarig för att leda och utveckla ByggDialogs process inom strategiska inköp, projektinköp och importinköp. Rollen innebär att säkerställa konkurrenskraftiga priser till rätt kvalitet, samt ett kontinuerligt arbete med utveckling av leverantörer.

Du jobbar tvärfunktionellt och kommer vara involverad i flertalet av våra byggprojekt i både produktbestämningsfasen och genomförandefasen. Det innebär kontakter och samarbeten både internt och externt. I rollen ingår även avtalsförhandlingar samt att utföra omvärlds- och leverantörsmarknadsanalyser.

Det är en självständig roll där du kommer vara en viktig nyckelfunktion i att effektivisera och förbättra våra processer och arbetssätt. Vi är sedan ett par år inne i en positiv förändringsprocess i vårt inköpsarbete och utvecklingspotentialen är stor.

Kunskap och erfarenheter

Det är fördelaktigt om du är högskole- eller civilingenjör och har en kombination av utbildning/erfarenheter inom teknik och ekonomi. Meriterande är om du har arbetat med strategiskt inköp i någon form. Erfarenhet från byggbranschen är fördelaktigt men inget måste.

Personliga egenskaper

Du är en jordnära och utvecklingsorienterad person som är van att arbeta självständigt och trivs med att ta eget ansvar. Minst lika viktigt är att du är lyhörd, prestigelös och har förmågan att bygga goda relationer. Du behöver vara strukturerad och nytänkande kring upphandlingsfrågor, noggrann samt kunna se till både helheten (strategisk) och kunna gå in i detaljer (analytisk). Du har ett kommersiellt intresse i kombination med intresse för tekniska lösningar, och är inte rädd för att ta diskussioner med leverantörer i inköpsfrågor. Att hantera flera projekt och arbetsuppgifter parallellt är inga problem för dig. Du har lätt för att prioritera och skifta fokus mellan arbetsuppgifter om så krävs. Då ByggDialog är ett värderingsstyrt företag bör du också dela våra värderingar med oss. Läs mer på www.byggdialog.se.

Tillträde:

Hösten 2018

Placering:

Du utgår från något av kontor i Göteborg, Karlstad eller Stockholm men arbetet innebär också en hel del resor till våra övriga byggprojekt runtom i landet.

Tjänstebil ingår i tjänsten.

Ansökan:

Är du intresserad av tjänsten önskar vi få in din ansökan snarast möjligt. Urvalet sker löpande.

Ansökan skickas till personalchef  lena-kajsa.hoglind@byggdialog.se.

Har du frågor om tjänsten, kontakta Michael Sundhäll, inköp/projektchef, tel. 010-459 88 68.

Andra frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Lena-Kajsa Höglind, personalchef, tel. 010-459 88 04.

 

Kort fakta om oss

ByggDialog är ett byggentreprenadföretag specialiserade på partnering i byggprojekt. För oss är det viktigt att det vi bygger är meningsfullt och hållbart. Därför bygger vi främst samhällbärande byggnader som skolor, sjukhus och industrier. Med kompetenta, engagerade medarbetare leder och organiserar vi hela bygg- och partneringprocessen redan i tidigt skede, för att sedan ta totalentreprenadansvaret för projektering och genomförande. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Örebro med huvudkontor i Karlstad. ByggDialog startade 2007 och har idag ca 160 anställda och en omsättning på drygt 1 mdkr.

Besök oss gärna på Instagram @byggdialog_ab för att få en inblick i vår vardag.

Torvnäs förskola – en efterlängtad skola i Sunne

18 juni 2018

Lördagen den 16 juni invigdes Torvnäs förskola i Sunne, en efterlängtad förskola som rymmer 108 barn, personalutrymme och tillagningskök.

torvnäs sunne partnering förskola pedagogiska miljöer projekt värmland

Kommunstyrelsens ordförande Gunilla Ingemyr, Anna Ullenius verksamhetschef för barns lärande och Pernilla Larsson, Förskolechef, Torvnäs vid invigningsbandet.

Ett hundratal nyfikna barn och vuxna var samlade för att ta del av invigningen, som bjöd på både fint väder i svenska mått mätt, positiv stämning och guidad visning av den nya skolan. Under rundturen fick besökarna information om verksamheten, den pedagogiska inriktningen samt hur huset är uppbyggt rent tekniskt. Förutom flexibla lokaler som möjliggör att pedagoger och barn kan arbeta fritt i byggnaden har också stor vikt lagts vid utemiljön, som har en pedagogisk tanke och utformning.

Efter den drygt 40 minuter långa visningen av skolan var det dags för bandklippning och tal, som genomfördes av kommunstyrelsens ordförande Gunilla Ingemyr.

– Jag är stolt och glad över den här förskolan, som både är modern och anpassad efter nuvarande behov men också utrustad för framtiden. Stort grattis till alla som kommer få jobba och vara elever i en så fin och modern skola, sa Gunilla Ingemyr.

Efter bandklippningen bjöds det på mingel, dryck och tilltugg. Många barn passade på att leka på den nya skolgården, medan de äldre kikade vidare på skollokalerna.

tornäs förskola sunne partnering

Stort fokus har lagts på skolans utemiljö som har en stimulerande och pedagogisk utformning.

Projektet har genomförts i partneringsamverkan där Sunne kommun varit beställare och ByggDialog totalentreprenör. Det första spadtaget togs i mars 2017 och skolan stod klar för inflyttning i maj 2018.

Torvnäs förskola Sunne partnering

torvnäs förskola sunne partnering

Fikapaus i det nya tillagningsköket.

torvnäs förskola partnering sunne

Ett hundratal personer deltog på invigningen av Torvnäs förskola

Låda i ladan – gammalt möter nytt i kulturellt träbyggnadsprojekt

18 juni 2018

Västanå teater i Sunne, även känt som ”berättarladan” är en  av Sveriges absolut största sommarteatrar. Sedan 2009 är teatern regionteater för Värmlands län och därmed en länsinstitution. Under sommarmånaderna spelar Västanå teater på hemmascenen i Sunne och under vinterhalvåret turnerar de med sitt nomadtält.

berättarladan sunne västanå teater partnering

Illustration: Lugnet Arkitekter

Befintlig byggnad är från 1937, som man önskar vinterbona. ByggDialog har fått förtroendet att genomföra projektet i samverkan med Västanå teater. Projektet innefattar ny utvändig entré samt att bygga en ny isolerad byggnad inuti den befintliga ladan – en låda i ladan helt enkelt.

Den nya invändiga byggnaden kommer bestå av limträ och KL-trä och kommer stå klar våren 2019.

berättarladan sunne västanå teater partnering

Illustration: Lugnet Arkitekter

Strategiskt partneringprojekt med Landstinget i Värmland

15 juni 2018

Landstinget i Värmland avser att under perioden 2018-2022 investera i flera olika delprojekt inom sitt befintliga fastighetsbestånd, både inom och utanför Centralsjukhuset i Karlstad. ByggDialog har nu fått tilldelningsbeslut på projektet, med inledande projekteringsarbete.

Byggdialog_KTC_CSK_05

Exempel på delprojekt är folktandvård, vårdcentral sjukhus och ambulansstation. Omfattningen varierar med fokus på vårdsynpunkt, komplexitet och fastighetsteknik.

Projektet är en totalentreprenad i strategisk samverkan som sträcker sig över minst två år. Byggstart för första etappen beräknas påbörjas hösten 2018.

Första spadtag för Årjängs kommuns största skolinvestering

15 juni 2018

I går togs det första spadtaget för om- och nybyggnad av låg- och mellanstadieskolorna i Årjäng och Töcksfors liksom en ny förskola i Årjäng.

spadtag årjäng strategisk partnering töcksfors

Spadtaget togs i Töcksfors skola av eleverna Elias Berglund, Emelie Gruvborg, Viktor Axelsson och Judith Sjöstedt, tillsammans med politikerna Kent Norman (C), Daniel Schützer (S) och Da-niel Markstedt (S)

Projektet är kommunens största investering någonsin och omfattar i sin helhet om- och tillbyggnad av Töcksfors skola, Nordmarkens skola samt nybyggnation av en förskola i Årjängs kommun. Det är ett flerårigt projekt i strategisk partnering där Årjängs kommun är beställare och ByggDialog totalentreprenör. Målet med projektet är att skapa bättre och mer ändamålsenliga lokaler med lägre driftskostnader.

Spadtaget togs av elever från Töcksfors skola samt representanter från politiken. Produktionsstart av första etappen planerar att påbörjas redan till hösten och just nu pågår ett intensivt projekteringsarbete. I Töcksfors kommer förberedande markarbeten och etablering igång strax efter skolavslutningen.

IMG_1256

Intresset var stort och många invånare kom för att ta del av det första spadtaget

 

spadtag årjäng strategisk partnering töcksfors

Årets sommarjobbare

15 juni 2018

Varje år brukar ByggDialog erbjuda studenter och nyutexaminerade personer sommarjobb, och i år har vi sex unga förmågor hos oss under sommaren på olika platser i landet. 

Annelie Brahm och Hilma Anjevall studerar båda  på KTH i Stockholm och kommer under sommaren finnas på våra projekt i Sala respektive Södertälje. Från Chalmers kommer Hanna Johansson och Frida Westerlund som gör sitt sommarjobb på A Working Lab i Göteborg, samt Robert Hedlund som kommer vara placerad i Ale. Emil Bergström studerar vid Karlstads universitet och kommer jobba på Änglandaskolan i Örebro.

Varmt välkomna till oss på ByggDialog!

Jonas Karlsson ny produktionschef i Örebro

12 juni 2018

Vi har rekryterat ännu en produktionschef till ByggDialog. Jonas Karlsson är utbildad snickare och arbetsledare med mångårig erfarenhet i branschen. Han kommer närmast från PEAB där han haft rollen som just arbetsledare. Jonas påbörjade sin anställning under våren och driver just nu projektet Neutronen i Örebro.

Vi hälsar Jonas varm välkommen till oss!

Vi välkomnar flera unga ingenjörer till ByggDialog

4 juni 2018

Vi har under våren stärkt upp vår organisation och anställt  nio projektingenjörer som alla tar examen denna vecka.

Från Uppsala Universitet välkomnar vi Pontus Kanebjörk, Jakob Eriksson och Linn Andersson,  från Chalmers Rebecka Sundberg och från Karlstad Universitet Erik Zetterström och Daniel Dimstrand.

Även Emilia Eriksson från Uppsala Universitet , Anton Nilsson från Chalmers  och Erik Ehrencrona från Karlstad Universitet  som har jobbat hos oss under en längre tid parallellt med studierna fortsätter sina anställningar hos oss när de nu tar examen.

 

Varmt välkomna till oss på ByggDialog!

Kick-off för nytt vårdprojekt med Region Västmanland

21 maj 2018

Förra veckan gick startskottet för det nya vårdprojektet Sala närsjukhus, som ByggDialog genomför i samverkan med Region Västmanland.

Startworkshop Sala närsjukhus Region Västmanland

Den 16-17 maj samlades cirka 75 entreprenörer, konsulter, representanter från vårdverksamheten, beställare och arkitekter tillsammans med Region Västmanland och ByggDialog  för en tvådagars startworkshop för det nya vårdprojektet Sala närsjukhus.

Projektet omfattar både nybyggnation och ombyggnation av befintlig byggnad vid Västmanlands sjukhus i Sala, med en total byggnadsyta på ca 18 385  m2. Syftet med projektet är att samla verksamheten och vården till en sammanhållen byggnad med säkra, tillgängliga, ändamålsenliga och attraktiva vårdmiljöer.

Under de båda dagarna arbetades gemensamma projektmål och arbetssätt fram för att skapa samsyn och riktlinjer för projektet. Genom att samla alla discipliner och kompetenser knutna till projektet från start, skapas inte bara en sammanhållen gemenskap utan också goda förutsättningar för kostnadseffektiva lösningar, innovativa idéer och ett lyckat samarbete. Resultatet av startworkshopen sammanfattades i en partneringöverenskommelse som undertecknades av alla deltagare. Nu väntar ett intensivt projekteringsarbete då produktionsstart är planerad till fjärde kvartalet 2018. Sjukhuset beräknas stå klart under 2021.

Projektet sker i partneringsamverkan där Region Västmanland är beställare, Sweco Architects arkitekter och ByggDialog totalentreprenör.

Kontakt: Michael Sundhäll, projektchef, 010-459 88 68

Startworkshop Sala närsjukhus Region Västmanland

Ca 75 personer från olika verksamheter och discipliner samlades för att starta igång projektet.

 

Startworkshop Sala närsjukhus Region Västmanland

Gemensamma mål togs fram under workshopen.

 

Startworkshop Sala närsjukhus Region Västmanland

Många nya möten och bekantskaper, en viktig pusselbit för ett lyckat projekt.

Sida 1 av 3012345...102030...Sista »
Lars Carstens lägger ut armeringsmattor.

Våra hantverkareVisa galleri >>

Byggdialog2023-beskuren

Karriär och jobb

Vi har ett växande behov av nya medarbetare som är intresserade av att bidra till samhällsbyggandet och utvecklas i ett expansivt företag. Välkommen till oss!

Läs mer >>

referens_helmia01

Bilder på referensprojekt

Besök vår avdelning för referensprojekt och titta på nytagna bilder från exempelvis Sunne bibliotek, Outokumpo Degerfors, Helmia Karlstad. Klicka här.

Erik Olsson

Alla uppgifter om din kontaktperson

Läs om erfarenheter och hitta kontaktuppgifter till Byggdialogs alla tjänstemän här. Gå till sidan med kontaktpersoner.

Kontaktuppgifter:

Herrgårdsgatan 6
652 24 Karlstad
Telefon: +46(0)10-459 88 00


Se karta >

Tilldelningsbeslut, nya samarbeten och kontrakt

Strategiskt partneringprojekt med Landstinget i Värmland

15 juni 2018
Landstinget i Värmland avser att under perioden 2018-2022 investera i flera olika delprojekt inom...
Läs hela »