Innovationsprojektet A Working Lab i Göteborg får stomme i massivt trä

13 februari 2018

Just nu pågår stommontaget av A Working Lab i Göteborg, en innovationsarena för akademi, näringsliv och samhällsaktörer på södra Chalmersområdet. Stommen som är  i massivt trä är en viktig och strategisk del i projektets miljö- och hållbarhetsarbete.  

A working Lab Chalmers Göteborg Akademiska hus limträ stomme

Konstruktionen är en s.k. hybridstomme, beståendes till största delen av massivt trä, limträpelare och limträbjälklag i kombination med stomstål och bärande trapphus/hisschakt i prefab-betongelement. Trä som byggnadsmaterial är ett förnyelsebart material som har en mycket mindre klimatpåverkan jämfört med stål och betong. Valet av stomme har gjorts utifrån projektets miljömål som bl. a innebär ett klimatsmart, resurseffektivt hus med lågt CO2-avtryck. Genom att välja en trästomme minskar man koldioxidutsläppet. Ett smart val för en hållbar framtid. Målet är också att certifiera byggnaden enligt Miljöbyggnad Guld och då är trästomme ett naturligt och hållbart alternativ och en viktig del för att nå projektmålen.

Innovativ lösningar

En trästomme har fördelen att den kombinerar hög styrka med låg vikt och lämpar sig bra för stora byggnader och spännvidder. Men den ställer också krav på bärverkskonstruktionen och en noggrann projekteringsprocess. För att hitta den mest optimala lösningen har både underentreprenörer och konstruktörer varit involverade i projekteringsprocessen.

– Det här är ett spännande skede i produktionen för oss som huvudentreprenör. Det är en speciell process att arbeta med en trästomme som ställer höga krav på samordning mellan alla involverade parter, säger Mikael Jardeby, projektchef i ByggDialog. I detta projekt är det än mer spännande med tanke på att vi försöker hitta ett industrialiserat byggsätt för massivträ som inte gjorts i tidigare projekt.

Stommen reses i tre etapper som tar ca 2 veckor vardera. Allt beräknas vara rest och klart i juli 2018. Martinsons står för tillverkning och leverans av stommen, Byggstål för stomstålet och betongväggar i hisschakt levereras av Prefabbolaget i Västerås .

Mer om projektet

A Working Lab ska bli ett kontorshus på drygt 9 500 kvm med över 400 arbetsplatser, och en innovationsarena där flera innovativa projekt ska bedrivas både under och efter byggperioden. Projektet bedrivs i samverkan med Akademiska Hus som beställare, Johanneberg Science Park, Chalmersfastigheter och Urban Innovation. ByggDialog är totalentreprenör för projektet som planeras vara färdigställt sommaren 2019.

A Working Lab Chalmers Göteborg Akademiska hus limträ stomme

A Working Lab Chalmers Göteborg Akademiska hus limträ stomme

Daniel tejpar skarvarna mellan elementen av KLT-bjälklaget, en viktig uppgift för att säkra fuktarbetet.

Följ projektet A Working Lab i Göteborg live

12 februari 2018

Nu kan du följa innovationsprojekt A Working Lab vid Chalmers i Göteborg i realtid via vår webbkamera.

Följ länken http://awl.byggdialog.se

 

A working Lab Chalmers Göteborg Akademiska hus limträ stomme

Vi träffar studenter på LAVA vid KTH

6 februari 2018

Den 8 februari är vi på plats på LAVA, Samhällsbyggnadssektionens arbetsmarknadsdag vid KTH i Stockholm, för att träffa våra framtida medarbetare.

Är du student och nyfiken på dina möjligheter hos oss? Vi finns på plats mellan kl. 10-16 i monter 78, Nymble plan 2. Välkommen!

Monterkarta LAVA 2018 KTH Stockholm

Uppstart av miljardprojekt vid Skaraborgs sjukhus i Skövde

26 januari 2018

Akut-, service- och psykiatriblocket (ASP-blocket) är ett omfattande vårdbyggnadsprojekt vid Skaraborgs sjukhus i Skövde, där ByggDialog blivit anlitad som totalentreprenör.

AS-bkocket Skaraborgs sjukhus Skövde Tyrens Västfastigheter

Illustration av AS-blocket: Tyréns

Projektet omfattar i sin helhet nybyggnad av akutmottagning med ambulansintag, service- och psykiatribyggnader. Den totala ytan uppgår till ca 65 000 kvm BTA.

P-blocket är en nybyggnad av psykiatrisk mottagning på ca 26.000 kvm i vilken flertalet psykiatriska verksamheter kommer samlokaliseras. AS-blocket omfattar nybyggnad på ca 39.000 kvm innehållande akutmottagning med ambulansintag samt akutradiologi, röntgen, sterilcentral, IVA och operation.

Just nu pågår projekteringsfasen i projektet, som under förutsättning att genomförandebeslut tas i juni 2018, kommer att vara i tvåmiljardersklassen.

– Det känns mycket bra att vi har fått förtroendet att genomföra det här projektet. Det här är ett stort och komplext projekt som kräver  mycket god planering, resursutnyttjande och samverkan mellan alla aktörer och verksamheter. Vi är trygga i att kunna erbjuda en partneringmodell som skapar förutsättningar för detta i alla led,  säger Jörgen Sundhäll, VD på ByggDialog.

Projektet sker i partneringsamverkan där Västfastigheter är beställare och ByggDialog totalentreprenör. Byggstart planeras till tredje kvartalet 2018, och hela projektet ska vara färdigställt under 2022.

Kontakt
Jörgen Sundhäll, VD, 010-459 88 01
Mikael Jardeby, projektchef, 010-459 88 07

Alexandra Sterner ny projektledare på ByggDialog

10 januari 2018

I vårt arbete med att ytterligare stärka företagets kapacitet att driva, samordna och genomföra komplexa projekt i partneringsamverkan har vi har rekryterat Alexandra Sterner som projektledare.

Alexandra har lång erfarenhet i rollen som projekterings- och projektledare och har jobbat med komplexa byggprojekt inom både vård, skola och bostäder. De senaste åren har hon medverkat i det stora operationsprojektet vid Centralsjukhuset i Karlstad som Skanska genomfört tillsammans med Landstingsfastigheter i Värmland. Hon har också tidigare arbetat som både beställare på fastighetsbolag och som konsult, vilket har gett henne en bred och gedigen kompetens inom byggbranschens alla led.

I sin roll som projektledare på ByggDialog kommer Alexandra ansvara för att projekt genomförs enligt tids- och kostnadsmål samt leda och säkerställa partneringprocessen i projekt. Alexandra börjar sin anställning den 15 januari.

Vi välkomnar Alexandra till vårt team!

Vi söker produktionschef till Västra Götalandsregionen

9 januari 2018

Längtar du efter rätt förutsättningar för att driva en effektiv byggproduktion? Vill du jobba med duktiga och högmotiverade hantverkare och vara ansvarig för samhällets viktigaste byggprojekt? Vi söker just nu produktionschef till Västra Götalandsregionen. Välkommen till Sveriges ledande partneringentreprenör. 

Produktionschef Västra Götalandsregionen

Om oss och vad vi erbjuder dig

ByggDialog driver enbart projekt i samverkansformen partnering och har utvecklat en arbetsmodell som utmanar den traditionella byggbranschen. Vi är övertygade om att det är framtidens sätt att jobba. Vi bygger alltid meningsfulla och samhällsbärande hus och anläggningar, främst lokaler för vård och skola. Tillsammans med beställare, verksamhet och övriga aktörer samverkar vi i en integrerad organisation för en effektivare och kvalitetssäkrad byggprocess. Vi lägger stor vikt vid att skapa en laganda där alla hjälps åt i projektet och arbetar för projektets bästa. Vi ger dig också möjlighet till egen utveckling och löpande kompetensutveckling inom en mängd olika områden i vår interna utbildningsakademi.

Produktionschef på ByggDialog

Som produktionschef på ByggDialog jobbar du alltid i nära samverkan med alla aktörer som behövs för att genomföra ett byggprojekt. Du har det övergripande ansvaret för att planera och driva byggproduktionen i projekt mot fastställda ekonomiska och tekniska mål. I din organisation ingår projektingenjörer, arbetsledare/förmän och yrkesarbetare. Du är ByggDialogs dagliga representant för samarbetspartners och underentreprenörer på arbetsplatsen. Du medverkar även i projektens tidiga skeden. I rollen ingår bland annat arbetsmiljöansvar, produktionsplanering inklusive tids- och resursplanering, kostnadsstyrning och att involvera medarbetare och samarbetspartners i ByggDialogs arbetssätt.

Vi söker dig som har arbetat produktionschef/platschef eller haft en arbetsledande befattning i byggprojekt. Du gillar att samarbeta och förstår värdet av samverkan och öppen dialog i byggprocessen. Du har god förmåga att leda andra.

Kort fakta om oss

Antal anställda: 150
Omsättning: 1 mdkr
Projektorter: Skövde, Göteborg, Örebro, Karlstad, Uppsala/Stockholm
Arbetssätt: Varje byggprojekt och samarbete genomförs alltid i partneringform. Det innebär att vi tillsammans med beställare, verksamhet och övriga aktörer samverkar i en integrerad organisation för en effektivare och värdeskapande byggprocess. Vi lägger stort fokus på fas 1 och är en aktiv och utvecklingsdriven partner i tidiga skeden där vi med vår nyckelkompetens hjälper kunden att planera och genomföra projekteringen. Vi lägger stor vikt vid att skapa en laganda där alla hjälps åt i projektet och arbetar för projektets bästa.

Ansökan

Urval sker löpande så ansök gärna direkt eller så snart som möjligt via länken nedan. Har du frågor angående tjänsten eller hur det är att arbeta hos oss så är du varmt välkommen att kontakta personalchef Lena-Kajsa Höglind, lena-kajsa.hoglind@byggdialog.se, 070-753 88 04.

Sök jobbet här: jobtip.se

 

Fler lediga jobb

ByggDialog är i en stark tillväxtfas och har just nu även behov av projektingenjörer och projektledare på flera olika orter i Sverige bl.a. Skövde, Göteborg, Hallandsregionen, Örebro, Uppsala och Stockholm. Mer information om lediga tjänster hittar du under fliken Jobba här. Du är också välkommen att lämna en spontanansökan till lena-kajsa.hoglind@byggdialog.se.

Nya medarbetare till ByggDialog

2 januari 2018

Vi har under hösten anställt flera nya yrkesarbetare till våra projekt i Göteborg, Stockholm/Uppsala och Skövde.

Till Skövde Tommy Nyback.

Till Göteborg Magnus Lundbäck och Johan Pettersson.

Till Stockholm/Uppsalasområdet Anton Hagman, Emil Eriksson och Jesper Dueholm.

Vi har också anställt Erik Markusson som projektingenjör till Örebroregionen.

Vi hälsar alla varmt välkomna till oss på ByggDialog.

God Jul och Gott Nytt År

22 december 2017

julkort-2017

Julen står för dörren och vi vill passa på att runda av året med en julhälsning och kort sammanfattning av 2017. Året går mot sitt slut och vi kan konstatera en stark tillväxt i företaget. Vi har inte bara vuxit med 20% på personalsidan. Vi har också nått goda ekonomiska resultat och passerat över 1 miljard SEK i omsättning. Extra roligt är det att vi har branschens kanske mest nöjda medarbetare, som alla bidrar till våra framgångar och företagets utveckling. Men framför allt så har ingen blivit allvarligt skadad i arbete under året, ett kvitto på ett gott arbetsmiljö- och säkerhetsarbete på våra byggen.

Därför vill vi tacka alla kunder, samarbetspartners, medarbetare och studenter för det gångna året. Vi har haft ett fantastiskt år med många goda samarbeten och lyckade projekt, något som inte hade varit möjligt utan er. Vi önskar alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Året i siffror

Skärmklipp

 

Vi har även i år skänkt en gåva till Barncancerfonden för att stödja deras viktiga arbete kring forskning och stöd till drabbade barn och  familjer.

BCF_Banner_Leaderboard_Svenska_728x90

 

 

Vi söker projektingenjör till Västra Götalandregionen

20 december 2017

Vill du jobba i en modern organisation som frångått förlegade arbetssätt och istället utvecklat nya, mer flexibla och effektiva arbetsmetoder? Vi är  ett expansivt byggentreprenadföretag med en platt organisation, där du har möjlighet att på riktigt påverka, vara delaktig och bidra till samhällsbyggandet. Vi jobbar med äkta partnering i alla led och söker dig som vill vara med.  Just nu har vi behov av en projektingenjör till Västra Götalandregionen. 

Som Sveriges ledande partneringentreprenör utvecklar och byg­ger vi främst framtidens skolor, sjukhus och industri­er. För oss är det viktigt att det vi bygger är meningsfullt och hållbart. De projekt vi genomför är därför oftast samhällsbärande, stora och komplexa byggnationer. Vi arbetar enbart med partnering som arbetssätt och har ut­vecklat flexibla system/arbetsmodeller som utmanar den traditionella byggbranschen. Vi är övertygade om att det är framtidens sätt att jobba.

Projektingenjör i ByggDialog

Som projektingenjör hos oss har du en bred och varierande roll då du ingår i projektorganisationen från tidigt skede i samband med projektering till färdigställd byggnad. Du arbetar nära, och är ett stöd till, projektchef och projektledare under fas 1 och till produktionschef i samband med byggproduktion.

I rollen ingår bl.a. att medverka i: anbudsarbete, upphandling av samarbetspartner, budget och kalkyler och kalkylkopplingar mot 3D-modeller, tid- och kostnadsstyrning, inköp av material samt uppföljning av projektets mål och arbetsklimat i samarbete med projektledare. Förutom ansvar och stimulerande arbetsup­pgifter erbjuder vi dig skräddarsydd kompetensutveckling inom en mängd olika områden i vår interna utbildningsakademi.

Vi söker dig som är utbildad civil- eller högskoleingenjör. Antigen är du nyexaminerad eller så har du några års erfarenhet i liknade roll. Rollen kräver kunskap om byggproduktion och ekonomin, ett noggrant och strukturerat arbetssätt samt god samarbetsförmåga. Vi erbjuder en bred arbetsroll med stor variation i arbetsuppgifter, högt tempo och stor delaktighet i spännande och ofta stora byggprojekt. ByggDialog är ett bolag med hög tillväxttakt. För rätt person finns stora möjligheter att utvecklas i bolaget. Hos oss arbetar du i lag och i nära samarbete med alla aktörer i byggprojektet.

Just nu driver vi bland annat projekten Ny psykiatri- och akutmottagning samt Specialisttandvårdscentrum i Skövde, A Working Lab vid Chalmers, förskolor och skolor i Ale kommun norr om Göteborg samt flera skolprojekt i Örebro.

Kort fakta om oss:
Antal anställda: 150
Omsättning: 1 mdkr
Projektorter: Skövde, Göteborg, Örebro, Karlstad, Uppsala/Stockholm
Arbetssätt: Varje byggprojekt och samarbete genomförs alltid i partneringform. Det innebär att vi tillsammans med beställare, verksamhet och övriga aktörer samverkar i en integrerad organisation för en effektivare och värdeskapande byggprocess. Vi lägger stort fokus på fas 1 och är en aktiv och utvecklingsdriven partner i tidiga skeden där vi med vår nyckelkompetens hjälper kunden att planera och genomföra projekteringen. Vi lägger stor vikt vid att skapa en laganda där alla hjälps åt i projektet och arbetar för projektets bästa.

Ansökan:

Urval sker löpande så ansök gärna direkt eller så snart som möjligt via länken nedan. Har du frågor angående tjänsten eller hur det är att arbeta hos oss så är du varmt välkommen att kontakta personalchef Lena-Kajsa Höglind, lena-kajsa.hoglind@byggdialog.se, 070-753 88 04.

Sök jobbet här: jobtip.se

 

Fler lediga jobb

ByggDialog är i en stark tillväxtfas och har just nu även behov av produktionschefer och projektledare på flera olika orter i Sverige bl.a. Skövde, Göteborg, Hallandsregionen, Örebro, Uppsala och Stockholm. Mer information om lediga tjänster hittar du under fliken Jobba här. Du är också välkommen att lämna en spontanansökan till lena-kajsa.hoglind@byggdialog.se.

ByggDialog skriver kontrakt med Västerporten fastigheter

11 december 2017

ByggDialog har tecknat fas 2-kontrakt med Västerporten fastigheter i Örebro för projektet Neutronen 1, ett uppdrag med en budget på ca 100 mkr.

Projektet innebär nybyggnation av verksamhetslokaler åt ÖBO Fastighetsservice och omfattar fem nya byggnader på en total lokalyta av ca. 6500 m²  samt tillhörande markarbeten för upplag och uppställning av fordon på en total tomtyta på ca. 18 500 m². Byggnaderna kommer innehålla verkstäder, lager, personalutrymmen, kontor, förråd, tvättstation, carport och garage. Objektets läge är Boglundsängen vid sidan av Vivalla företagsby i Örebro. Under projektet genomförs också ett arbete med social hållbarhet, där långtidsarbetslösa personer erbjuds praktik under genomförandet.

Projektet genomförs som en totalentreprenad i partneringsamverkan, och beräknas vara färdigställd årsskiftet 2018/2019.

Illustration: Roof Arkitekter

Illustration: Roof Arkitekter

Sida 1 av 2812345...1020...Sista »
referens_helmia01

Bilder på referensprojekt

Besök vår avdelning för referensprojekt och titta på nytagna bilder från exempelvis Sunne bibliotek, Outokumpo Degerfors, Helmia Karlstad. Klicka här.

Byggdialog2023-beskuren

Karriär och jobb

Vi har ett växande behov av nya medarbetare som är intresserade av att bidra till samhällsbyggandet och utvecklas i ett expansivt företag. Välkommen till oss!

Läs mer >>

Mikael klipper metallskena för mellanvägg

Våra hantverkareVisa galleri >>

Erik Olsson

Alla uppgifter om din kontaktperson

Läs om erfarenheter och hitta kontaktuppgifter till Byggdialogs alla tjänstemän här. Gå till sidan med kontaktpersoner.

Kontaktuppgifter:

Herrgårdsgatan 6
652 24 Karlstad
Telefon: +46(0)10-459 88 00


Se karta >

Tilldelningsbeslut, nya samarbeten och kontrakt

ByggDialog skriver kontrakt med Västerporten fastigheter

11 december 2017
ByggDialog har tecknat fas 2-kontrakt med Västerporten fastigheter i Örebro för projektet Neutronen 1,...
Läs hela »