Invigning av Hus R i Mölndal

18 september 2017

I fredags invigdes det nya forskningscentret Hus R vid Mölndals sjukhus, en unik satsning som på 7000 kvm samlar forskning, utveckling och utbildning inom området rörelseorganen.

Hus R är ett nytt sjukhus och forskningscenter med fokus på rörelseorganen, och ska fungera som en mötesplats för forskare, studenter och vårdpersonal. Cellodling, simulatorcentrum, laboratorium med högteknologiska instrument och HLR-enhet är några av de funktioner som byggnaden rymmer. Invigningen, som arrangerades av Sahlgrenska Universitetssjukhuset och Sahlgrenska akademin, lockade många besökare som bjöds på både musikunderhållning, tal och mingelmöjligheter.

IMG_6509

Mingel under invigningen av Hus R

Projektet har haft en lång planerings- och projekteringstid där företrädare från både forskning, vårdverksamhet, medarbetare och studenter varit med i projektet för att hitta gemensamma mål och lösningar. Det har varit en förutsättning för att på bästa sätt kunna anpassa anläggningen efter de verksamheter som nu ska verka där. Sahlgrenska Universitetssjukhusets styrelseordförande Johnny Bröndt kunde nöjt konstatera att de mål som satts upp för projektet alla hade uppfyllts.

”Samverkan är grejen”

Maria Ådahl, förste vice ordförande i Fastighetsnämnden, talade om just vikten av samverkan för projektets framgång.

– Det här projektet bygger på samverkan mellan många aktörer, med syfte att skapa en arena forskning och utveckling kopplat närmare sjukvården. Även själva byggnationen har skett i samverkan genom partnering, där Västfastigheter, Tengboms och ByggDialog har jobbat tillsammans med verksamheterna. Samverkan är grejen här idag och nyckeln till att vi fått den här byggnaden så fantastisk, avslutade hon.

Hus R Mölndals sjukhus Västfastigheter partnering

Maria Åhdal talade om samverkan som framgångsfaktor i projektet.

 

Områdeschef för Sahlgrenska Universitetssjukhuset Anders Hyltander, invigde Hus R genom att trycka på den stora röda startknappen som placerats på scenen, följt av trumpetfanfar, konfetti- och ballongregn samt allmänt jubel. Efter invigningsceremonin bjöds det på förfriskningar och besökarna kunde gå runt i lokalerna och bland annat prova på belastnings- och rörelseanalys av kroppen. Förutom rundtur i huset hölls det också flera föreläsningar i byggnadens hörsal.

Invigning Hus R Mölndals sjukhus Anders Hyltander partnering Västfastigheter

Anders Hyltander trycker på startknappen för Hus R

 

Om projektet och Hus R

Nybyggnaden omfattar en yta på 7000 kvm i fem våningsplan med specialiserade forsknings- och laboratorielokaler, undervisningsytor, hörsal, bibliotek och konferenslokaler. Utformning och systemval har gjorts med stort fokus på energieffektivisering och har certifierats Miljöbyggnad Guld. Byggnationen startade i mars 2015 och har haft särskilda krav på planering och samordning, för att inte störa den vård som bedrivits intill. Byggnaden har också levererats med funktionsklara lokaler, vilket innebär att all utrustning och funktioner färdigställts löpande under byggnationen. Detta har gjort inflyttningen snabb och smidig för verksamheterna. Även den konstnärliga gestaltningen har fått utrymme i projektet med flera konstverk både inomhus och utomhus.

Projektet har bedrivits i partneringsamverkan där Västfastigheter varit beställare och ByggDialog totalentreprenör. På ByggDialog är vi stolta och glada över förtroendet att få bygga en sån här unik forskningsbyggnad för framtidens vård, och över ett lyckat projekt som vi genomfört tillsammans med Västfastigheter och övriga projektdeltagare.

Hus R med den runda hörsalen.

Hus R med den runda hörsalen.

 

Hus R Mölndals sjukhus Västfastigheter Tengbom

Gångbroar med rundade balkonger.

Glaskonstverk vid det öppna samlingstorget i Hus R.

Glaskonstverk vid det öppna samlingstorget i Hus R.

Besökarna bjöds på musikunderhållning.

Besökarna bjöds på musikunderhållning.

 

Vi växer med två nya projektingenjörer och fyra hantverkare

12 september 2017

Vi har rekryterat två nya projektingenjörer till Värmlands- samt Göteborgsregionen.

Emma Gauffin är född 1983 och är utbildad byggingenjör. Hon kommer närmast från PEAB där hon haft rollen som entreprenadingenjör. Emma börjar sin anställning som projektingenjör hos oss den 19 september.

Eric Ahlgren är civilingenjör, 28 år och bor i Göteborg. Han har studerat Väg- & vattenbyggnad samt master i Design & Construction Project Management vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg. Han har tidigare arbetat som arbetsledare på RA Bygg, och tillträdde sin tjänst som projektingenjör på ByggDialog den 4 september, med placering i Göteborg.

Vi har även stärkt upp vår bemanning på hantverkarsidan med fyra nya medarbetare och rekryterat Magnus Säfström, Christer Rone och Rasmus Boström som alla är erfarna snickare. Vi har också anställt Axel Abrahamsson, som kommer göra sin lärlingstjänst hos oss.

 

Vi hälsar alla varmt välkomna till oss!

Barnen tog första spadtaget av Ranstas ny skola

1 september 2017

I veckan gick startskottet för byggnationen av Ranstas nya skola i Sala. Men istället för några få spadtag togs närmare hundra, då eleverna på skolan alla hjälptes åt att ta de första spadtagen.

Under dagen fanns politiker, föräldrar, lärare, elever, kommunrepresentanter och deltagare från byggprojektet på plats för att ta del av bandklippningsceremonin och det efterföljande spadtaget.

I marken hade en stor skattkista grävts ner som barnen glatt fick gräva fram. Det blev ett ivrigt grävande och till slut kunde innehållet i kistan avslöjas: diverse leksaker som blev mycket uppskattade.

Spadtag Ransta skola Sala kommun

Den stora skattkistan grävs fram.

– Det här känns fantastiskt roligt, nu ser vi konkret att vi faktiskt är igång.  Det är jätteroligt, sa JuneAnn Wincent, skolchef Sala kommun.

Projektet sker i partneringsamverkan där Sala kommun är beställare och ByggDialog totalentreprenör. Projektet omfattar nybyggnation av en skola för 130-160 elever samt en förskola för ca 100 förskolebarn, idrottshall och bibliotek. Skolan beräknas tas i bruk vid vårterminens start 2019.

Spadtag Ransta skola Sala kommun partnering

Första spadtaget görs av barn och elever från Ransta skola.

Platschef till Stockholm/Uppsala

31 augusti 2017

Vill du jobba i ett byggentreprenadföretag på frammarsch som fokuserar på utveckling av människor och som på riktigt jobbar tillsammans med alla aktörer i hela byggprojektet dvs. som jobbar med partnering fullt ut i alla led? Då har du chansen nu. Just nu söker vi platschef till Stockholm/Uppsala. Ansök redan idag! Välkommen till Sveriges ledande partneringentreprenör!

Jobtip-Banner-1920x1080px

Om oss och vad vi erbjuder dig

Hos oss har du som medarbetare möjligheten att påverka och vara delaktig i företagets beslut och utveckling. ByggDialog är rörligt, flexibelt och snabbfotat när det exempelvis gäller att svara på nya omvärldskrav. Vi är ett värderingsstyrt byggentreprenadföretag som ser och skapar delaktighet även för de andra aktörerna i byggprocessen.

Våra främsta styrkor som företag och arbetsgivare är att vi är utvecklingsorienterade, vi ger möjlighet att prova på olika roller och arbetsuppgifter och har en laganda i projekten där alla hjälps åt. Arbetsfördelning sker utifrån projektmedarbetarnas kompetens och utvecklingsbehov, snarare än utifrån statiska befattningsbeskrivningar. Vi är måna om de verksamheter vi bygger för och våra huvudsegment (vård, utbildning och industri) är meningsfulla och viktiga för ett fungerande samhälle.

Vi har ett gott arbetsklimat och ett bra samarbete på våra byggprojekt. Vi ger goda utvecklingsmöjligheter och en trygg anställning i ett stabilt företag. Alla våra projekt genomförs i total partneringsamverkan, dvs fullt ut i alla led. Vi har många intressanta och stora projekt inom främst vård och skola där vår arbetsmodell leder till en trygg, kvalitetssäkrad och kostnadseffektiv byggprocess.

I vår egen utbildningsakademi får du som anställd möjlighet till löpande kompetensutveckling inom en mängd olika områden, du får också en sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och kontinuerliga hälsokontroller mm.

Platschef på ByggDialog

Som platschef på ByggDialog har du det övergripande ansvaret för att planera och driva byggproduktionen i projekt mot fastställda ekonomiska och tekniska mål. I din organisation ingår projektingenjörer, arbetsledare/förmän och yrkesarbetare. Du är ByggDialogs dagliga representant för samarbetspartners och underentreprenörer på arbetsplatsen. Du medverkar även i projektens tidiga skeden. I rollen ingår bland annat arbetsmiljöansvar, produktionsplanering inklusive tids- och resursplanering, kostnadsstyrning och att involvera medarbetare och samarbetspartners i ByggDialogs arbetssätt.

Vi söker dig som har arbetat som platschef eller haft en arbetsledande befattning i byggprojekt. Du gillar att samarbeta och förstår värdet av samverkan och öppen dialog i byggprocessen. Du har god förmåga att leda andra.

Kort fakta om oss:

  • Antal anställda: 140
  • Omsättning: 1,1 mdkr
  • Kontor: Stockholm, Göteborg, Örebro och Karlstad
  • Arbetssätt: Varje byggprojekt och samarbete genomförs alltid i partneringform.

 

Ansökan:

Urval sker löpande så ansök gärna direkt eller så snart som möjligt till: lena-kajsa.hoglind@byggdialog.se eller via länken https://socialrecruiting.jobtip.se/platschef-till-stockholmuppsala.

Har du frågor angående tjänsten eller hur det är att arbeta hos oss så är du varmt välkommen att ringa personalchef Lena-Kajsa Höglind, tel: 070-753 88 04.

ByggDialog är i en stark tillväxtfas och har just nu behov av platschefer men även projektingenjörer och projektledare på flera olika orter i Sverige bl.a. Stockholm, Uppsala, Skövde, Örebro, Göteborgs- och Hallandsregionen. Tveka inte att höra av dig om någon av dessa tjänster skulle vara intressant. Välkommen med din ansökan.

Nya snickare till Örebro och Sala

28 augusti 2017

Vi har anställt två nya yrkesarbetare till våra projekt i Örebro. Jan Wreth och Mikael Folkesson är båda snickare och börjar hos oss den 4 september.

I Sala börjar Björn Lindberg sin anställning som snickare, även han den 4 september.

Vi hälsar Jan, Mikael och Björn varmt välkomna till oss!

Starkt kompetenstillskott inom installationsteknik

24 augusti 2017

ByggDialog har sedan några år tillbaka etablerat sig på allt större områden i Sverige som t ex Västra Götalandsregionen, Halland, Uppsala och Närke. Vårt arbetssätt är kraftfullt vid byggande av komplexa projekt och projekt där utmaningarna att optimera byggnader, utifrån olika typer av krav, är stora. Vårdbyggnader är ett exempel på sådana projekt och de utgör ett stort och viktigt segment i ByggDialog. I vårt arbete med att ytterligare stärka företagets kapacitet att driva, samordna och genomföra komplexa projekt är vi stolta och glada att kunna meddela att vi har rekryterat en av landets mest erfarna på området, Sven Olsson, som har 40 års erfarenhet av tekniska installationer i byggprojekt.

Sven Olsson

Sven har, många år som delägare i KVE-konsult, arbetat med projektering, kvalitetsledning, besiktningar och installationssamordning. Han har 15 års erfarenhet av att i partnering-projekt jobba nära entreprenörer och har medverkat i många upphandlingar. Sven har också haft rollen som ekonomicontroller för installatörer och kvalitetsledare i stora projekt.

De senaste sex åren har han haft en byggherreroll och varit projektledare vid landstinget i Värmland där han lett byggandet av det nya operationshuset på 28 000 kvm. Det har inneburit totalansvar för ekonomi, tider och också inkluderat upphandling av byggnadens tekniska utrustning.

I rollen på ByggDialog kommer Sven vara teknisk chef och ansvarig för företagets rutiner och arbetssätt i de tidiga skedet. I vissa utvalda projekt medverkar han som projektledare Fas 1 och som stöd till projekteringsorganisationen. Med sin personlighet som öppen, pedagogisk, resultatdriven och med stor känsla för vad som krävs avseende organisation och kompetens i olika skeden, kommer han att ge ett stort och viktigt bidrag i att utveckla företaget och projekten. Sven har börjat sin anställning och vi hälsar honom varmt välkommen till ByggDialog!

ByggDialog, som startade och har sitt säte i Värmland,  är företaget som sedan snart 11 år utvecklat och byggt hus och anläggningar med partnering som arbetssätt. Det innebär att alla kompetenser som krävs handlas upp och integreras i projektorganisationen så tidigt som möjligt i processen och att samarbetet genomförs systematiskt med maximal kunskapsdelning mellan berörda parter. Arbetssättet gör det möjligt att minimera slöserier och att samtidigt bibehålla ett rörligt förhållningssätt till förändrade omvärldskrav.

Invigning av Trönninge skola och Trestegets idrottscentrum

22 augusti 2017

I söndags invigdes Trönninge skola och Trestegets idrottscentrum utanför Varberg. Intresset var stort och över 3000 nyfikna och förväntansfulla barn, elever, föräldrar och andra besökare hade samlats vid skolan för att ta del av folkfesten.

Viktoria Struxsjö från Varbergs kommun var dagens moderator och höll i den festliga ceremonin. På den centralt belägna scenen fanns elever från olika idrottsklubbar i Varberg samt politiker, representanter från kommunen samt ByggDialog.

– Det ska bli roligt att allt öppnar, sa Ella som var en av de medverkande på scen som till vardags tillhör volleybollklubben i Trönninge.

Dagens invigningsteam på scean.

Dagens invigningsteam bestod av unga idrottare och representanter från kommun, skola och entreprenör. Moderator var Viktoria Struxsjö.

Trönninge skola är en F9-skola för 800 elever med ett tillagningskök med kapacitet på 1200 portioner/dag. Skolan har en yta på ca 8 600 kvm. Intill skolan har också Trestegets idrottscentrum på 8750 kvm uppförts, som rymmer friidrottshall, gymnastikhall för truppgymnastik samt hall för volleyboll, basket, handboll och innebandy.

– Det här är den största investering någonsin som gjorts i Varbergs kommun, sa Ann-Charlotte Stenkil (M). Jag tror att vi kommer bli väldigt stolta över denna anläggning. Kombinationen av skola och idrottscentrum och att Tresteget kan samutnyttjas även för utomstående kommer sätta Varberg på kartan.

Invigningsbandet klipps.

De unga idrottarna klippte tillsammans med de vuxna medverkande invigningsbandet, vilket följdes av en ståtlig trumpetfanfar. Därefter dök en flashmob från Varbergs GIF upp och genomförde ett fint dansnummer.

Flashmob i dansuppvisning

Flashmob i dansuppvisning

Efter ceremonin var många ivriga att få komma in och besöka både skolan och idrottshallen, och köerna ringlade långa in till de olika byggnaderna. Besökarna kunde ta del av både gymnastikuppvisning, friidrottsaktiviteter, skolmiljön samt bjöds på smakprov ur skolans restaurang som serverade soppa och hembakat bröd. Över 1200 portioner serverades under dagen.

Över 3000 besökare kom på invigningen

Över 3000 besökare kom på invigningen

Billigare än budgeterat

Anläggningen har byggts med högt ställda krav på miljö- och energieffektivitet och genomförts i partneringform där Varbergs Fastighets AB varit beställare och ByggDialog totalentreprenör.

– Samarbete mellan kommunen, entreprenören och övriga inblandade har varit väldigt bra. Alla har upplevt att de fått vara med och bidragit till att skapa en bra och ändamålsenlig anläggning. Dessutom har kostnaderna har blivit lägre än vad som var budgeterat, vilket inte tillhör vanligheterna. Det har varit ett spännande projekt, sa Gösta Bergenheim, regionstyrelsens ordförande.

Dagens talare

På frågan om hur ByggDialog lyckats hålla ihop ett sånt här stort projekt med över 70 personal samt lika många idrottsledare och lyckats reda ut allas behov, dessutom till en lägre kostnad blev svaret:

– Vi har en utarbetad arbetsmodell som är utvecklad just för skolprojekt. Vi är med i ett tidigt skede och började samarbetet med rektorer och arkitekt ett helt år innan vi satte spaden i marken för att hålla ihop processen. Jag hoppas och tror därför att alla ska bli nöjda med resultatet, sa Jörgen Sundhäll, VD på ByggDialog.

– Vi ser på orter i Sverige som har en bra tillväxt där beställarna gillar partnering. Det förtroende vi har fått att få bygga en sån här skola är helt fantastiskt. Vi har för avsikt att finnas kvar i Varberg och erbjuda nya byggdialoger i nya projekt, sa avslutade Jörgen Sundhäll.

Som att gå i mål på 60 meter på 8.84 s

Christofer Bergenblock från Kultur- och fritidsnämnden var mycket nöjd med projektet och Tresteget.

– Det här känns helt makalöst fantastisk, som att gå i mål på 60 meter på 8.84. Det är en unik anläggning, inte bara i Varberg, utan i hela Halland. Med Tresteget kan vi skapa möjligheter för idrotten i Varberg att utvecklas, växa och låta barnen få möjlighet att fullfölja sina drömmar, sa Christofer Bergenblock.

Friidrottshallen

Friidrottshallen

 

Projektet startade i slutet av 2013. Byggstarten för skolan gick av stapeln i juli 2015 och skolan stod färdig i maj 2017. Byggnationen för Tresteget startade i mars 2016 och idrottsanläggningen stod klar i juni 2017.

Skulptur på skolgården

Skulptur på skolgården

 

Många passade på att testa skolans lekplats

Många passade på att testa skolans lekplats

 

Idrottare i väntan på sitt uppträdande

Idrottare i väntan på sitt uppträdande

 

IMG_0868

Sara och Adam är våra nya projektingenjörer

1 augusti 2017

Vi har rekryterat två nya projektingenjörer till Uppsala och Göteborg.

Adam Sjöblom är nyutexaminerad från Byggnadsingenjörsprogrammet vid Uppsala Universitet, och har tidigare under många år jobbat som snickare. Den 15 augusti börjar han som projektingenjör hos oss i ByggDialog. Adam är 28 år och ursprungligen från Gävle men bor numera i Uppsala.

Sara Högberg är 25 år och har studerat till byggingenjör samt master i Design & Construction Project Management vid Chalmers. Sara bor i Göteborg men kommer ursprungligen från Värmland. 2015 skrev hon sitt exjobb på ByggDialog samt sommarjobbade hos oss samma år. Sara tillträder sin tjänst som projektingenjör den 7 augusti.

 

Varmt välkomna till oss på ByggDialog!

Sex nya snickare till ByggDialog

31 juli 2017

ByggDialog fortsätter att växa och därför har vi rekryterat sex yrkesarbetare till Örebro, Skövde och Göteborgsregionen.

Till våra projekt i Örebro har vi anställt Filip Carlsson, Magnus Emgstedt och Daniel Gardefeldt. Emanuel Åhman kommer arbeta som snickare i Skövde, och i Göteborgsregionen börjar Nicklas Berglund och Daniel Persson, även de som snickare. Samtliga påbörjar sina anställning den 7 augusti.

Vi hälsar dem alla varmt välkomna till oss på ByggDialog.

Glad sommar!

7 juli 2017

Nu är det sommar och semestertider, så även för oss på ByggDialog. Under vecka 28-30 har vi sommarstängt på huvudkontoret i Karlstad.

Vid akuta ärenden finns VD och platschefer tillgängliga på telefon. Kontaktuppgifter hittar du under fliken Kontaktpersoner.

Tack till alla våra kunder, samarbetspartners, medarbetare och leverantörer för ett gott samarbete under året. På återseende i augusti!

Vi önskar er alla en skön och härlig sommar!

SommarcollageSida 1 av 2712345...1020...Sista »
Claes gipsar innervägg

Våra hantverkareVisa galleri >>

Byggdialog2023-beskuren

Karriär och jobb

Vi har ett växande behov av nya medarbetare som är intresserade av att bidra till samhällsbyggandet och utvecklas i ett expansivt företag. Välkommen till oss!

Läs mer >>

Erik Olsson

Alla uppgifter om din kontaktperson

Läs om erfarenheter och hitta kontaktuppgifter till Byggdialogs alla tjänstemän här. Gå till sidan med kontaktpersoner.

referens_helmia01

Bilder på referensprojekt

Besök vår avdelning för referensprojekt och titta på nytagna bilder från exempelvis Sunne bibliotek, Outokumpo Degerfors, Helmia Karlstad. Klicka här.

Kontaktuppgifter:

Herrgårdsgatan 6
652 24 Karlstad
Telefon: +46(0)10-459 88 00


Se karta >

Tilldelningsbeslut, nya samarbeten och kontrakt

Miljardprojekt till ByggDialog

14 juni 2017
ByggDialog har blivit tilldelade projektet Akut- och psykiatriblocket vid Kärnsjukhuset i Skövde,  en totalentreprenad...
Läs hela »