Torvnäs förskola – en efterlängtad skola i Sunne

18 juni 2018

Lördagen den 16 juni invigdes Torvnäs förskola i Sunne, en efterlängtad förskola som rymmer 108 barn, personalutrymme och tillagningskök.

torvnäs sunne partnering förskola pedagogiska miljöer projekt värmland

Kommunstyrelsens ordförande Gunilla Ingemyr, Anna Ullenius verksamhetschef för barns lärande och Pernilla Larsson, Förskolechef, Torvnäs vid invigningsbandet.

Ett hundratal nyfikna barn och vuxna var samlade för att ta del av invigningen, som bjöd på både fint väder i svenska mått mätt, positiv stämning och guidad visning av den nya skolan. Under rundturen fick besökarna information om verksamheten, den pedagogiska inriktningen samt hur huset är uppbyggt rent tekniskt. Förutom flexibla lokaler som möjliggör att pedagoger och barn kan arbeta fritt i byggnaden har också stor vikt lagts vid utemiljön, som har en pedagogisk tanke och utformning.

Efter den drygt 40 minuter långa visningen av skolan var det dags för bandklippning och tal, som genomfördes av kommunstyrelsens ordförande Gunilla Ingemyr.

– Jag är stolt och glad över den här förskolan, som både är modern och anpassad efter nuvarande behov men också utrustad för framtiden. Stort grattis till alla som kommer få jobba och vara elever i en så fin och modern skola, sa Gunilla Ingemyr.

Efter bandklippningen bjöds det på mingel, dryck och tilltugg. Många barn passade på att leka på den nya skolgården, medan de äldre kikade vidare på skollokalerna.

tornäs förskola sunne partnering

Stort fokus har lagts på skolans utemiljö som har en stimulerande och pedagogisk utformning.

Projektet har genomförts i partneringsamverkan där Sunne kommun varit beställare och ByggDialog totalentreprenör. Det första spadtaget togs i mars 2017 och skolan stod klar för inflyttning i maj 2018.

Torvnäs förskola Sunne partnering

torvnäs förskola sunne partnering

Fikapaus i det nya tillagningsköket.

torvnäs förskola partnering sunne

Ett hundratal personer deltog på invigningen av Torvnäs förskola

Erik Olsson

Alla uppgifter om din kontaktperson

Läs om erfarenheter och hitta kontaktuppgifter till Byggdialogs alla tjänstemän här. Gå till sidan med kontaktpersoner.

Lars kollar in ritningar

Våra hantverkareVisa galleri >>

referens_helmia01

Bilder på referensprojekt

Besök vår avdelning för referensprojekt och titta på nytagna bilder från exempelvis Sunne bibliotek, Outokumpo Degerfors, Helmia Karlstad. Klicka här.

Byggdialog2023-beskuren

Karriär och jobb

Vi har ett växande behov av nya medarbetare som är intresserade av att bidra till samhällsbyggandet och utvecklas i ett expansivt företag. Välkommen till oss!

Läs mer >>

Kontaktuppgifter:

Herrgårdsgatan 6
652 24 Karlstad
Telefon: +46(0)10-459 88 00


Se karta >

Tilldelningsbeslut, nya samarbeten och kontrakt

Strategiskt partneringprojekt med Landstinget i Värmland

15 juni 2018
Landstinget i Värmland avser att under perioden 2018-2022 investera i flera olika delprojekt inom...
Läs hela »