Sven Olsson får utmärkelsen Årets projektledare 2017

27 november 2017

Sven Olsson som är teknisk chef på ByggDialog har blivit tilldelad utmärkelsen Årets projektledare 2017, av Svenska ProjektAkademien. Priset får han för sina insatser i projektet Operationscentrum på Centralsjukhuset i Karlstad, där hans roll var projektledare för Landstinget i Värmland.

Med mer än 40 år i branschen har Sven Olsson gedigen kunskap och erfarenhet av tekniska installationer och ledning i projekt. De senaste sex åren har han haft rollen som projektledare vid Landstinget i Värmland där han lett byggandet av det nya operationshuset på 28 000 kvm, i Karlstad.Sven Olsson

– Det känns oerhört kul att bli uppmärksammad med den här utmärkelsen och jag känner mig mycket hedrad. Men det här har inte varit någon enmanshow utan ett lagspel där alla i projektet har jobbat tillsammans mot gemensamma mål. Det tycker jag är viktigt att understryka. Projektet har gett mig mycket kunskap och erfarenhet, något som jag tar med mig in i mitt arbete i ByggDialog.

Sen ett halvår tillbaka är Sven anställd som teknisk chef på ByggDialog och därmed ansvarig för företagets rutiner och arbetssätt i det tidiga skedet, samt projektledare i fas 1 i vissa projekt. Han fungerar också som stöd till projektorganisationen och driver utvecklingsarbete i projekten.

– Det är väldigt roligt att en av våra medarbetare fått ett sådant här fint pris. Vårt arbetssätt är kraftfullt vid byggande av komplexa projekt som exempelvis vårdbyggnader. Med Sven har vi fått ett viktigt kompetenstillskott och har stärkt upp ByggDialogs kapacitet att driva, samordna och genomföra stora och avancerade projekt, säger Jörgen Sundhäll, VD på ByggDialog.

Sedan 1995 delar Svenska ProjektAkademien ut utmärkelsen Årets projektledare till personer som gjort utomordentliga projektledargärningar. Akademien gör bedömningen efter ledarskapets utförande, resultatet av genomförd verksamhet, projektets omfattning och komplexitet samt nytänkande i projektarbetet.

Motiveringen till utmärkelsen Årets projektledare 2017 löd:

  • Med en tydlig vision av ett operationshus med ett nytt flöde och ett arbetssätt som helt fokuserar på patienten har Sven lyckats få till ett värmländskt föredöme i omvärlden.
  • Sven har ett ledarskap som kännetecknas av: Ha en tydlig vision, jobba som ett lag, var tydlig och krångla inte till det, ha en tydlig beslutsordning, värna om helheten samt digital effektivisering.
  • Sven har lyckats att få digitaliseringen att fungera i verkligheten från start till slut på alla nivåer och alla yrkesgrupper.
  • Och som första europeiska projekt har Sven lyckats certifiera huset enligt LEED Healthcare Gold.

 

I årets tävling deltog, förutom Sven, tre andra finalister från Trafikverket, Projektform i Skandinavien AB och Vision for all.

Kontakt: Jörgen Sundhäll, VD, 010-459 88 01

referens_helmia01

Bilder på referensprojekt

Besök vår avdelning för referensprojekt och titta på nytagna bilder från exempelvis Sunne bibliotek, Outokumpo Degerfors, Helmia Karlstad. Klicka här.

Byggdialog2023-beskuren

Karriär och jobb

Vi har ett växande behov av nya medarbetare som är intresserade av att bidra till samhällsbyggandet och utvecklas i ett expansivt företag. Välkommen till oss!

Läs mer >>

Erik Olsson

Alla uppgifter om din kontaktperson

Läs om erfarenheter och hitta kontaktuppgifter till Byggdialogs alla tjänstemän här. Gå till sidan med kontaktpersoner.

Bengt instruerar inför rivning av skärmtak.

Våra hantverkareVisa galleri >>

Kontaktuppgifter:

Herrgårdsgatan 6
652 24 Karlstad
Telefon: +46(0)10-459 88 00


Se karta >

Tilldelningsbeslut, nya samarbeten och kontrakt

En långsiktig samverkan i Värmland

19 september 2018
I går eftermiddag tecknades avtal mellan ByggDialog och Hammarö kommun för ett strategiskt partneringsamarbete...
Läs hela »