Miljardprojekt till ByggDialog

14 juni 2017

ByggDialog har blivit tilldelade projektet Akut- och psykiatriblocket vid Kärnsjukhuset i Skövde,  en totalentreprenad i partnering där Västfastigheter är uppdragsgivare. Projektet omfattar nybyggnad av akutmottagning med ambulans, samt nybyggnad av bl.a.. akutradiologi, psykiatri, sterilcentral, IVA och operation. Total yta 55 000 kvm BTA.

– Det känns mycket bra att vi har fått förtroendet att genomföra det här projektet. Det här är ett stort och komplext projekt med pågående vårdverksamhet under hela projekterings- och genomförandetiden, något som kräver mycket god planering, resursutnyttjande och samverkan mellan alla aktörer och verksamheter. ByggDialog har en agil partneringmodell som skapar förutsättningar för detta i alla led. Tillsammans vill vi utveckla optimala, ändamålsenliga och effektiva byggnader som är hållbara ur både miljö-, förvaltnings- och driftperspektiv över tid, säger Jörgen Sundhäll, VD på ByggDialog.

Byggstart planeras till andra kvartalet 2018, och hela projektet ska vara färdigställt under 2022.

referens_helmia01

Bilder på referensprojekt

Besök vår avdelning för referensprojekt och titta på nytagna bilder från exempelvis Sunne bibliotek, Outokumpo Degerfors, Helmia Karlstad. Klicka här.

Erik Olsson

Alla uppgifter om din kontaktperson

Läs om erfarenheter och hitta kontaktuppgifter till Byggdialogs alla tjänstemän här. Gå till sidan med kontaktpersoner.

Lars sågar frigolit, grundarbete

Våra hantverkareVisa galleri >>

Byggdialog2023-beskuren

Karriär och jobb

Vi har ett växande behov av nya medarbetare som är intresserade av att bidra till samhällsbyggandet och utvecklas i ett expansivt företag. Välkommen till oss!

Läs mer >>

Kontaktuppgifter:

Herrgårdsgatan 6
652 24 Karlstad
Telefon: +46(0)10-459 88 00


Se karta >

Tilldelningsbeslut, nya samarbeten och kontrakt

Strategiskt partneringprojekt med Landstinget i Värmland

15 juni 2018
Landstinget i Värmland avser att under perioden 2018-2022 investera i flera olika delprojekt inom...
Läs hela »